amandel bloesem ibiza
IBIZA WINTER - Winter op Ibiza  amandel bloesem ibiza

Één bepaald gebied op Ibiza is het middelpunt van ieders aandacht, een ongerepte vallei bij het kleine dorpje, genaamd Santa Inés (voluit: Santa Agnes de Corona).
Allen wachten op het allermooiste schouwspel van de natuur.....een verbazingwekkend spektakel van natuurlijke schoonheid.....

Ergens... tussen December en Februari, het hangt geheel af van de warmte in de afgelopen rust periode, zullen de Amandelbomen op Ibiza beginnen te bloeien. 
In het bijzonder het gebied rondom Santa Inés, waar uitgestrekte amandelboomgaarden liggen, bied een indrukwekkend schouwspel van rose-witte bloemen die als een wollen deken over de vallei ligt, zo ver men kan zien, voor de duur van vijf weken !!

Deze gebeurtenis wordt door vele Spaanse inwoners beschouwd als een jaarlijks terugkerend hoogtepunt, en velen van hen reizen dan ook naar Ibiza om te genieten van de amandelbloesem in deze magische tijd van het jaar, dat symbool staat voor een nieuw begin en het aankomend voorjaar.
In Santa Inés komen de mensen met volle maan in Februari bijeen, om gezamelijk door de amandelboomgaarden, te wandelen om te genieten van het bijzondere schouwspel, van een met zilverig, maanlicht beschenen landschap in het mooie binnenland van het eiland Ibiza.

Veel van de authentieke plaatselijke bevolking is van mening dat dit het eigenlijke begin van het hoogseizoen op Ibiza is, ook omdat het voor Spaanse bezoekers, maar ook bezoekers uit andere landen, een populaire reden is om juist dan tijd door te brengen op Ibiza.
Er rijden bussen die de bezoekers het eiland rond brengen om het schouwspel van de bloeiende amandelbomen te bewonderen, in een speciale Amandelbloesem Route.
In het bijzonder voor de kleine plaatselijke tiendas (bar/restaurant/winkel) op het platteland is dit een bijzonder drukke periode in het pas begonnen nieuwe jaar, want alle amandelbloesem-toeristen willen een lekkere kop koffie - cafe con leche - of simpele maaltijden gebruiken omgeven door de heerlijke geur van de bloeiende amandelboomgaarden.

Ibiza 4 all, IBIZA WINTER - Winter op Ibiza is groen.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org